140 grammos, fekete vinyl LP, 4 oldalas új kibővített borítóval, QVP külső műanyag borítóban. Limitált kiadás, mindössze 200 darab készült belőle.

A Live in Blue kiadványsorozat LP változatának új, limitált kiadása a Quality Vinyl Project sztenderdjei szerint készült el. Az új, kibővített borító 16 új fotót és extra leírást tartalmaz.

A felvételek a Down And Up sztereó és surround turnék alkalmával készültek 2012 – 2014 között Magyarországon, Európában és Kanadában. Az előadásokhoz gyakran csatlakoztak a zenész barátok. Így a kiadványon jelentős szerep jutott a vendégeknek is. Steve Hackett gitározott a Genesisből, Gulli Briem ütőhangszeren és dobon játszott a Mezzofortéből, és a New Yorkban élő kanadai szaxofonos John Nugent (Tony Bennett, Ella Fitzgerald, Woody Herman Orchestra) tette teljessé a vendégek listáját. A 2013. november 10-i Miskolci koncert különösen rendhagyó lett, hiszen a Miskolci Szimfonikusok is közreműködtek a programban.

A Live in Blue LP, a koncerteken szereplő mindegyik színpadi felállásból ad izgalmas ízelítőt. Hallható rajta a Djabe vendégek nélkül két kompozícióban. A Los Sipos a miskolci koncertből és a Life Spirit a 2014-es Óbudai Fesztiválról. Ez a két felvételt csak ezen LP-n lehet megtalálni a teljes Live in Blue kiadványsorozatot tekintve.

A Djabe Steve Hackettel játszik az Ace of Wands felvételén Miskolcról. Szintén Miskolcon készült a Jacuzzi és az Overnight Sleeper ahol Kovács Zoltán hangszerelte és vezényelte a szimfonikusokat. Szólistaként Kovács Sára fuvolázott, Steve Hackett gitározott.

A Djabe 2013-ban a PECSA Music Hallban rögzítette az LP anyagának többi felvételét, ahol Gulli Briem és John Nugent voltak a vendégzenészek. Ezek a darabok két hosszú egyveleg formájában adnak ízelítőt a zenekar pályafutásának első 20 évéből, hiszen a Take on-ig mindegyik stúdió albumról tartalmaznak kompozíciókat.

A lemezen szereplő előadók
Szilárd Banai – dobok
Tamás Barabás – basszusgiár
Attila Égerházi – gitár, ütős hangszerek
Ferenc Kovács – trombita, hegedű
Zoltán Kovács – billentyűs hangszerek
Gulli Briem – hang, djembe, shaker, dobok
John Nugent – tenor és szoprán saxofon
Miskolci Szimfonikus Zenekar


Tracklista

Side A

 1. Indian Experience
 2. End of a Beautiful Day
 3. Hang Song
 4. This is not America
 5. Butterfly
 6. House on the Hill
 7. Los Sipos

Side B

 1. Ace of Wands
 2. Jacuzzi
 3. Overnight Sleeper
 4. Hortobágy at Winter
 5. Clouds Dance
 6. First Step
 7. Distant Dance
 8. Life Spirit

Djabe Live in Blue QVP Edition 2021 (LP)

A kiadvány megvásárolható a GR1993 Records oldalán.

A kiadvány megvásárolható a Djabe oldalán.